Oszd meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Gyorskölcsönök 1. rész


Részletcsökkentés
Gyorskölcsönöknél különösen oda kell figyelni, hogy milyen feltételekkel kötjük meg a szerződésünket.
Jellemzően magas THM-et kell fizetni (60% körül), de nem ez a legnagyobb költség a hiteleknél. Egy példával szemléltetve tegyük fel 100.000 Ft-ot szeretnénk felvenni egyik piacvezető szolgáltatónál. Ha ezt bankon keresztül tesszük vagyis bankszámlára kapjuk a pénzt és hetente bankszámláról utaljuk a törlesztőrészletet akkor összesen 132.000 Ft-ot fizetünk vissza. Ha mindezt kényelmesen otthon szeretnénk tenni és készpénzben kérjük akkor a 132.000 összegen felül még 66.000 Ft-ot is ki kell fizetni.
Ez annyit jelent, hogy (60 hetes futamidővel számolva) havonta 4.400 Ft-ot fizetünk azért amit például egy bank elvégez akár ingyen is!

Általában a "papírmunka" és a bankbajárás rettenti el a hitelt felvevőket pedig ennél mi sem egyszerűbb. Úgy is kérdezhetném, hogy hajlandó lenne-e havi 4.400 Ft-ért kétszer bemenni egy bankba? Mert ugye ennyit lehet nyerni vele.
Mit is kell tenni:
  • Ha nincs bankszámlánk gyorsan nyitni egyet. Ez általában még pénzbe sem kerül, esetleg pár ezer Ft-ot el kell rajta helyezni amit utána azon lendülettel fel is vehetünk.
  • Megbízni a bankot, hogy minden héten a megadott törlesztőrészletet utalja át a kölcsönt folyósító által megadott bankszámlaszámra.
  • FONTOS, hogy a megfelelő összeg mindig rajta legyen a számlán különben a bank nem tudja átutalni a törlesztőrészletet.
  • Ha lejárt a hitel akár a számlát is megszüntethetjük.

Ne féljünk kérdezni, vagy akár a bankba bevinni a szerződésünket és segítséget kérni.Ha tetszett oszd meg másokkal is:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez